• +385 98 18 28 122
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Wingwave®

Wingwave®

Wingwave® metoda je efikasan, znanstveno dokazan coaching koncept brzog otklanjanja mentalnih i emocionalnih blokada, te podizanja nivoa kreativnosti i mentalnih sposobnosti kao i sposobnost postizanja rezultata. Sadrži izuzetno efikasnu kombinaciju već dokazanih psiholoških coaching-elemenata: EMDR , NLP, Kineziologija (O-Ring test). Učinak je trenutačan i mjerljiv.

ZAŠTO Wingwave®metoda i KAKO djeluje?

Cilj je osloboditi se neugodnih, ograničavajući osjećaja proizašlih iz neugodnih iskustava koja su vas opteretila i kao posljedicu izazvala stres ili traumu.

To se postiže izazivanjem REM faze (Rapid Eye Movement = brzi pokreti očiju) u budnom stanju, koja se inače odvija samo u noćnoj fazi dubokog sna. Poznato je da sve što nam se događa tijekom dana, bilo to osvješteno ili ne, ostaje pohranjeno u nama. Tijekom sna, mozak „obrađuje“ sve što smo proživjeli tijekom dana, a negativne emocije „razgrađuje“ pa se ujutro budimo odmoreni i obnovljeni. No, ukoliko je neka situacija za nas bila previše stresna (kao npr. prometna nesreća, razne vrste nasilja, nesuglasice sa bliskom osobom, problemi na radnom mjestu i sl.), mozak kao da ne uspjeva dovršiti proces „razgradnje“, te u nama ostaju bolni tragovi proživljenin negativnih iskustava. To nam se u svakodnevnom životu javlja u vidu neugodnih osjećaja, neželjenih reakcija, stanja. To nas sputava u nesmetanom korištenju i izražavanju svih naših potencijala, a upravo to jest put ka samoostvarenju i vlastitoj sreći.

Kako postižemo budnu REM fazu?

Vrlo jednostavno! Klijent očima prati ruku coacha dok se ona brzo pomiče ulijevo i udesno. Na taj način postižemo da mozak u budnom stanju neutralizira i razgrađuje blokade i neugodne osjećaje. No, ono što je zaista fascinatno, ovom metodom ne samo da „razgrađujemo“ neugodne osjećaje nego ih možemo zamijeniti novim ugodnim osjećajem.

To konkretno znači da klijent nakon coachinga, kada ponovo zamisli stresnu situaciju ili se nađe u njoj, ona više nema „kontrolu“ nad njim (npr. pri ponovnom izlasku na ispit, nakon coachinga, imat ćemo na raspolaganju ugodne osjećaje kao što su samopouzdanje, staloženost itd. potrebne da bismo bili uspješni na ispitu i zadovoljni sobom).

Mi nismo pri tom „izbrisali“ sjećanje na određenu situaciju, no naša reakcija na nju i njoj slične posve se mijenja.

KOME je namijenjena Wingwave® metoda?

  • poslovnim ljudima (učinkovito i lakše snalaženje u kriznim situacijama: stres, sindromom sagorijevanja…),
  • sportašima (postizanje maksimalnog učinka svoga nastupa pred važno natjecanje, savladavanje treme…),
  • umjetnicima (rješavanje blokada u kreativnom procesu, savladavanje treme…),
  • osobama pod stresom,
  • osobama sa strahovima, panikom, fobijama i sl.
  • Wingwave® coaching provodi se sa psihički stabilnim osobama, koje mogu preuzeti odgovornost za svoje odluke i ponašanje. Nije psihoterapija niti zamjena za isto.
  • Wingwave® je zaštićena metoda koju je oformio bračni par, psiholozi i psihoterapeuti Cora Besser-Siegmund i Harry Siegmund (Besser-Siegmund Institut, Hamburg, Njemačka, www.besser-siegmund.de; www.wingwave.com).

KAKO mogu iskusiti Wingwave®metodu? 

  • na individualnom savjetovanju, uz vodstvo stručnog savjetnika, radeći na vašoj osobnoj temi


Inner Code d.o.o.
Gorjanska 26
HR-10000 Zagreb
Telefon: +385 98 18 28 122
e-mail: info@inner-code.hr
skype: andrea.vidmar1
OIB: 35911265179
IBAN: HR3623600001102458460
web: https://www.inner-code.hr/
© 2023 Inner Code d.o.o. Sva prava zadržana. - Za Inner Code d.o.o., ovaj portal izradio je OMNIPOTENS d.o.o.