• +385 98 18 28 122
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Magic Words®

Magic Words®

MAGIC WORDS®  je vrlo inspirativna i učinkovita metoda kojom otklanjamo stres, vlastite blokade i neugodne emocije promjenom submodaliteta, odnosno načina kako doživljavamo svijet oko sebe. Nije psihoterapija niti zamjena za isto. Magic Words® je zaštićena metoda koju je oformio bračni par, psiholozi i psihoterapeuti Cora Besser-Siegmund i Harry Siegmund (Besser-Siegmund Institut, Hamburg, Njemačka) 

ZAŠTO Magic Words® metoda?

Sigurno ste imali prilike uvjeriti se na vlastitom primjeru kakvu moć imaju riječi. Riječ možemo izgovoriti, čuti, a ponekad je dovoljno samo da pomislimo na određenu riječ i već smo potaknuli unutar sebe cijelu bujicu osjećaja i reakcija. To odlično funkcionira kada nam određena riječ budi pozitivne osjećaje, no, što kada to nije slučaj?

Kada se radi o za vas stresnim riječima poput “ispit”, “javno predavanje”, ”porezna prijava”, “zubar”, ”jedanaesterac”, “prolazno vrijeme” i sl., automatski će se pokrenuti mehanizam stvaranja osjećaja, u ovakvim slučajevima za vas negativnih. To vas blokada i ne možete u potpunosti iskazati svoje potencijale.

KAKO funkcionira Magic Words® metoda?

Metodom Magis Words mijenjate način na koji sebi mentalno predočavate riječ. Brzo i efikasno, do tada stresna riječ, poprima drugačiji izgled, glas u vama koji ju izgovara može biti prijateljski ili čak šaljiv. Mogućnosti je bezbroj, a na vama je, uz vodstvo stručne osobe, da pronađete oblik koji će vam olakšati pomisao na tu riječ, neutralizirati ju, povezati ju s dobrim osjećajem.

Vi na taj način ne mijenjate svijet oko sebe, ali zasigurno mijenjate način kako reagirate na njega. 

Učinak „čarolije riječi“ možete osjetiti u samo nekoliko minuta, budući da mozak „čaroliju“ trenutno prenosi na tijelo. Posljedice stresa doista se vidljivo smanjuju, odnosno u potpunosti nestaju.

Konačni cilj je postići stanje u kojem još do nedavno stresna riječ (a onda i sve što stoji iza te riječi), gubi svoj negativan naboj, tj. u vama više ne izaziva blokadu. Naprotiv, uz pomoć metode Magic Words® te ključne riječi možete izmijeniti na način da one na kraju za vas budu izvor resursnog stanja opuštenosti, humora ili čak odvažnosti i odlučnosti.

KOME je namijenjena metoda Magic Words®?

Svatko može koristiti Magic Words® za postizanje svojih životnih ciljeva na području emocija, uspješne komunikacije, poslovnog napredovanja. Magic Words® je vrsta „psihološke kućne apoteke“ za pomoć u svladavanju svakodnevnih izazova. Magic Words® metodu možemo koristiti i kao brzi coaching emocija čak i kod djece: školski predmeti, ime učitelja, ocjene, riječi poput “svjedodžba” i “domaća zadaća” itd. Gotovo da nema područja gdje se ne može primijeniti.

KAKO mogu iskusiti Magic Words® metodu?

  • na individualnom savjetovanju, uz vodstvo stručnog savjetnika, radeći na vašoj osobnoj temi
  • na poludnevnoj radionici koju vodi licencirani Magic Words trener. Po završetku radionice moći ćete metodu koristiti za vaše vlastite potrebe, kako u radu na sebi, sa svojima bliskima, tako i u timovima. Radionica vas ne osposobljava za podučavanje metode, tj. ne postajete licencirani trener ove metode. Edukaciju za trenera Magic Words metode provodi i licencira isključivo Besser-Siegmund Institut, Hamburg, Njemačka.

Pronađite u kalendaru termin sljedeće radionice i prijavite se.


Inner Code d.o.o.
Gorjanska 26
HR-10000 Zagreb
Telefon: +385 98 18 28 122
e-mail: info@inner-code.hr
skype: andrea.vidmar1
OIB: 35911265179
IBAN: HR3623600001102458460
web: https://www.inner-code.hr/
© 2023 Inner Code d.o.o. Sva prava zadržana. - Za Inner Code d.o.o., ovaj portal izradio je OMNIPOTENS d.o.o.