• +385 98 18 28 122
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Progresivne relaksacije mišića

Progresivne relaksacije mišića

Progresivna relaksacija mišića (PRM) je jedna od vrlo djelotvornih i jednostavnih tehnika opuštanja. Pripada klasičnim metodama opuštanja pomoću kojih se lakše nosimo sa stresom i njegovim posljedicama. Za razliku od drugih tehnika opuštanja u kojima se opuštamo na pasivan način, ovom tehnikom možete se opustiti aktivno i samostalno. Osnova metode temelji se na jednostavnom stezanju i opuštanju grupa mišića. Dokazana je djelotvornost ove tehnike kod nesanica, neurodermitisa, visokog krvnog tlaka, glavobolja i migrena, bolova u leđima i vratu, astme, alergija, bolesti krvožilnog sustava i srca i oboljenja nastalih kao posljedica stresa.

ZAŠTO Progresivna relaksacija mišića i KAKO djeluje?

Metodu Progresivne relaksacije mišića osmislio je američki liječnik Edmund Jacobson 1928.godine i metoda je u širokoj primjeni već 80 godina i uključena je u zdravstvene sustave mnogih zemalja. Utvrdio je da kod stresa ili straha dolazi do refleksne napetosti mišića te da vrijedi i obrnuto: opuštanje mišića dovodi do osjećaja mira, a postiže se i bolja prokrvljenost organizma i drugi blagotvorni zdravstveni učinci.

Cilj ove metode je da bolje upoznate vlastito tijelo i naučite prepoznati signale stresa kako bi pravovremeno mogli primijeniti metodu opuštanja i dovoditi se u dobro i opušteno stanje.

Učinak opuštanja počinje usmjeravanjem pažnje na ciljanu skupinu mišića (16 grupa mišića), zatim napinjanjem mišića, zadržavanjem napetog stanja kroz kraće vrijeme te opuštanjem dulje vrijeme i primjećivanjem razlike.

Prednost ove tehnike je u tome što se može vrlo brzo (8 grupnih treninga i samostalno ponavljanje naučenog između treninga) samostalno izvoditi u svom vlastitom domu.

Kada naučite metodu, ubrzo ćete osjetiti i primijetiti niz pozitivnih promjena:

  • povećan osjećaj smirenosti,
  • bolja koncentracija
  • viši nivo energije
  • bolje raspoloženje,
  • smanjenje simptoma pa čak i nestanak primarnih fizičkih problema kao što su nesanica, glavobolja i migrena, oboljenja nastalih kao posljedica stresa…

KOME je namijenjena metoda Progresivne relaksacije mišića?

  • odlično rješenje za ljude koji se žele riješiti napetosti, a pri tom ne žele ulaziti u meditativno stanje (žele osjetiti trenutno opuštanje mišića)
  • idealna je za ljude koji previše sjede ili se nedovoljno kreću
  • vrlo je učinkovita vrsta relaksacije za zdrave i bolesne ljude (mogu je raditi i slabije pokretni ljudi)
  • primjerena svim dobnim skupinama

KAKO mogu NAUČITI metodu Progresivne relaksacije mišića i GDJE?

Metoda se lako i jednostavno uči. Može ju svatko naučiti. Nije potrebno predznanje.

Edukacija se sastoji od 8 zajedničkih treninga sa certificiranim učiteljem. Treninzi se održavaju jednom tjedno i traju 60 minuta. U intervalu između dva treninga, važno je svakodnevno ponoviti vježbe naučene na treningu. Nakon što prođete cijeli proces, očekivani rezultat je postizanje potpune opuštenosti cijelog tijela u svega nekoliko sekundi.

Edukacija se vrši u grupama (kontakt uživo ili online) od maksimalno 12 osoba. Moguća je, na zahtjev klijenta i individualna poduka.

Preduvjet pohađanja treninga: nema preduvjeta

Trajanje treninga: 8 treninga u trajanju od 60 minuta svaki

Cijena: 120,00 eura/904,14 kn (grupno) ili 220,00 eura/1.657,59 kn (individualno)

Način plaćanja: plaćanje putem žiro-računa HR3623600001102458460 ZABA ili na prvom treningu. Kod virmanskog plaćanja moguće je plaćanje u 2 rate. Za rane prijave (najmanje mjesec dana prije početka edukacije) ostvarujete popust od 10%. Za dolazak u paru sa članom obitelji ostvarujete popust od 20%. Za potvrdu prijave i pohađanje edukacije, potrebno je izvršiti uplatu kotizacije u iznosu 20,00 eura/150,69 kn prije početka edukacije

Prijava: putem naše prijavnice OVDJE ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona 098/182 8122.


Inner Code d.o.o.
Gorjanska 26
HR-10000 Zagreb
Telefon: +385 98 18 28 122
e-mail: info@inner-code.hr
skype: andrea.vidmar1
OIB: 35911265179
IBAN: HR3623600001102458460
web: https://www.inner-code.hr/
© 2023 Inner Code d.o.o. Sva prava zadržana. - Za Inner Code d.o.o., ovaj portal izradio je OMNIPOTENS d.o.o.