Progresivne relaksacije mišića
Ispis

Progresivne relaksacije mišića

Progresivna relaksacija mišića (PRM) je jedna od vrlo djelotvornih i jednostavnih tehnika opuštanja. Pripada klasičnim metodama opuštanja pomoću kojih se lakše nosimo sa stresom i njegovim posljedicama. Za razliku od drugih tehnika opuštanja u kojima se opuštamo na pasivan način, ovom tehnikom možete se opustiti aktivno i samostalno. Osnova metode temelji se na jednostavnom stezanju i opuštanju grupa mišića. Dokazana je djelotvornost ove tehnike kod nesanica, neurodermitisa, visokog krvnog tlaka, glavobolja i migrena, bolova u leđima i vratu, astme, alergija, bolesti krvožilnog sustava i srca i oboljenja nastalih kao posljedica stresa.

ZAŠTO Progresivna relaksacija mišića i KAKO djeluje?

Metodu Progresivne relaksacije mišića osmislio je američki liječnik Edmund Jacobson 1928.godine i metoda je u širokoj primjeni već 80 godina i uključena je u zdravstvene sustave mnogih zemalja. Utvrdio je da kod stresa ili straha dolazi do refleksne napetosti mišića te da vrijedi i obrnuto: opuštanje mišića dovodi do osjećaja mira, a postiže se i bolja prokrvljenost organizma i drugi blagotvorni zdravstveni učinci.

Cilj ove metode je da bolje upoznate vlastito tijelo i naučite prepoznati signale stresa kako bi pravovremeno mogli primijeniti metodu opuštanja i dovoditi se u dobro i opušteno stanje.

Učinak opuštanja počinje usmjeravanjem pažnje na ciljanu skupinu mišića (16 grupa mišića), zatim napinjanjem mišića, zadržavanjem napetog stanja kroz kraće vrijeme te opuštanjem dulje vrijeme i primjećivanjem razlike.

Prednost ove tehnike je u tome što se može vrlo brzo (8 grupnih treninga i samostalno ponavljanje naučenog između treninga) samostalno izvoditi u svom vlastitom domu.

Kada naučite metodu, ubrzo ćete osjetiti i primijetiti niz pozitivnih promjena:

KOME je namijenjena metoda Progresivne relaksacije mišića?

KAKO mogu NAUČITI metodu Progresivne relaksacije mišića i GDJE?

Metoda se lako i jednostavno uči. Može ju svatko naučiti. Nije potrebno predznanje.

Edukacija se sastoji od 8 zajedničkih treninga sa certificiranim učiteljem. Treninzi se održavaju jednom tjedno i traju 60 minuta. U intervalu između dva treninga, važno je svakodnevno ponoviti vježbe naučene na treningu. Nakon što prođete cijeli proces, očekivani rezultat je postizanje potpune opuštenosti cijelog tijela u svega nekoliko sekundi.

Edukacija se vrši u grupama (kontakt uživo ili online) od maksimalno 12 osoba. Moguća je, na zahtjev klijenta i individualna poduka.

Preduvjet pohađanja treninga: nema preduvjeta

Trajanje treninga: 8 treninga u trajanju od 60 minuta svaki

Cijena: 800,00 kn (grupno) ili 1.600,00 kn (individualno)

Način plaćanja: plaćanje putem žiro-računa HR3623600001102458460 ZABA ili na prvom treningu. Kod virmanskog plaćanja moguće je plaćanje u 2 rate.

Prijava: putem naše prijavnice OVDJE ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona 098/182 8122.