Poniznost srca ne znači tražiti od tebe da se poniziš, nego da se otvoriš. To je ključ razmjene. Samo na taj način možeš davati i primati. (Antoine de Saint-Exupery, Mali princ)

Nije ljubav tamo gdje je nebo, već je nebo tamo gdje je ljubav.

 (Nepoznati autor)Ljubav je uistinu vrhunski uređaj koji nam pomaže ploviti među hridima ove zemaljske razine i vodi nas prema nebesima, prema našem domu. Kad god zalutamo u šumi, ona nas usmjerava nježnim dodirom i vraća nas na naš put. Njezina sila je magnetička, njezina mudrost nepogrešiva. Ljubav je sredstvo, pravac i odredište. Ona pokazuje put i ona jest put. Ljubav je naša istinska priroda - ljubav je naš istinski sjever.

(Dr. Brian L. Weiss)

Biti junak ne traži velika djela ni tisuće ljudi. Jednostavna dobra djela također se broje, a njihove posljedice dotiču sve na Zemlji i onkraj nje. Milosrđe i blagost ne smiju se obezvrjeđivati. Sve je energija, a energija suosjećanja obuhvaća sve druge. Uspostavlja se rezonancija, baš kao zvonjava zvona koja širi oluju prelijepih zvučnih valova u atmosferu, poput kamena bačenog u ribnjak koji valove odašilje do svih obala. Dobra djela dopiru do obala univerzuma naše duše. (Dr. Brian L. Weiss)