Wingwave® je iznimno učinkovit coaching emocija koji oslobađa vaše potencijale i omogućava vam da ih s lakoćom aktivirate. Oslobađa vas straha da će vas nešto ‘zablokirati’ u za vas važnom trenutku (prezentacija, javni nastup, ispit, utakmica i sl.) Pomoći će vam da mirno reagirate na situaciju koja vam je ranije bila izvor stresa i negativnih emocija.

 

Sve što tijekom dana proživimo, tijekom noći mozak obrađuje i posprema na „pravo mjesto“. Na taj način informacije dospijevaju u dugoročno pamćenje, a u emocionalnom smislu su obrađene i pospremljene. To se događa tijekom spavanja, u fazi sna kada spontano činimo brze pokrete očima (Rapid Eye Movements). No, ponekad je neka situacija koju ste doživio previše složena, zbunjujuća, prebolna, pa mozak tijekom noći ne uspijeva dovršiti proces „pospremanja“. Takvi doživljaji ostaju u sjećanju poput nekog „trna“, blokiraju vas. Čak i godinama nakon što ste doživio stresno iskustvo, mogu vam se vraćati neugodne slike, osjećaji ili zvukovi koji vas podsjećaju na taj događaj, kao da se „dogodilo jučer“. To može biti posljedica „velikih“ ili „malih“ stresnih doživljaja, kao npr. prometna nezgoda, doživljeno nasilje, rastava ili pak svađa s nekom osobom. Bez obzira koji je bio uzrok, „veliki“ ili „mali“, sve dok vam takav pohranjen doživljaj predstavlja blokadu, za vas je „velik“ i važan, jer vas sprečava da slobodno i s radošću koristite sve svoje potencijale.

 

Wingwave® coachingom izazivamo brze pokrete očima (REM) u potpuno budnom stanju i na taj način pokrećemo proces razgradnje stresnih, blokirajućih emocija jednako kao što se to i inače odvija tijekom sna. Na taj način se oslobađamo nelagodnih, blokirajućih osjećaja.

 

Kako postižemo budnu REM fazu?

 

Vrlo jednostavno! Klijent očima prati ruku coacha dok se ona brzo pomiče ulijevo i udesno. Na taj način postižemo da mozak u budnom stanju neutralizira i razgrađuje blokade i neugodne osjećaje.

 

No, ono što je zaista fascinatno, ovom metodom ne samo da „razgrađujemo“ stresne osjećaje, nego ih možemo zamijeniti novim ugodnim osjećajem. To konkretno znači, da nakon coachinga, kada pomislite na stresnu situaciju, ona više nema „moć“ nad vama, ne izaziva stres. Pri tom nije „izbrisano“ sjećanje na određenu situaciju, no vaša reakcija na nju i njoj slične se mijenja. Sada vi imate kontrolu!

 

TKO je oformio WINGWAVE® metodu?

 

Wingwave®  je zaštićena metoda koju je osmislio bračni par, psiholozi i psihoterapeuti Cora Besser-Siegmund i Harry Siegmund (Besser-Siegmund Institut, Hamburg, Njemačka,  http://www.wingwave.com/

 

Elementi wingwave coachiga su bilateralna stimulacija moždanih hemisfera (EMDR metoda), kineziološki test (tzv. O-Ring test) i neurolingvističko programiranje (NLP-submodaliteti, reframing, time-line, obiteljske konstelacije).

 

KOME je namijenjena Wingwave® metoda?

 

  • poslovnim ljudima (učinkovito i lakše snalaženje u kriznim situacijama: stres, sindromom sagorijevanja…)
  • sportašima (postizanje maksimalnog učinka svoga nastupa pred važno natjecanje, savladavanje treme…)
  • umjetnicima (rješavanje blokada u kreativnom procesu, savladavanje treme…)
  • osobama pod stresom
  • osobama sa strahovima, panikom, fobijama
  • osobama koje se osjećaju nesigurno, blokirano, demotivirano
  • osobama koje se suočavaju s ovisnostima
  • osobama koje se osjećaju neuravnoteženo

 

Wingwave® coaching provodi se s psihički stabilnim osobama, koje mogu preuzeti odgovornost za svoje odluke i ponašanje. Wingwave® coaching nije psihoterapija niti zamjena za isto.